1/4 Vad är semester utan drama?

Vi vaknade fruktasvärt peppade söndagen den 26 oktober, hela familjen med mamma pappa barn. Åt några ägg, packade ihop det sista och tog bilen till Skellefte flyplats runt åtta. Skottland baby!! MEN VAD HÄNDER. Märker på plats att min käre far har tagit med sig fel pass. Sitt utgångna pass, inte det nya han gjorde för vår greklandstripp i juni nejnej, han tog det andra ur samma låda. Paniken är ett faktum men det är för sent att åka hem och hämta så vi resonerar i det tysta. Han borde ju ändå få åka med, han har ju både pass & leg. Flygplatspersonalen kollar alla pass (säkert bara bilden) och vinkar ingenom oss. Vi tar oss till Sthlm. 
LYCKA! WIHO! SEMESTER! LOV! ÄVENTYR! KATTUNGAR! UNICORNS!  
 
la familia (- Kim som är norrman)
 
Väl på Arlanda går vi igenom säkerhetskontroller och de drar allas pass genom maskiner (på flera ställen). Ingenting biper eller blinkar, sweet lord man kan alltså resa med utgånget pass?!??!? halleluja! världen ska få veta!!! Firar med lunch och tax free choklad.
Det är när vi sitter i gaten till Edinburgh som pappas lugna ansiktsdrag förvrids. I högtalarna: "Okej allihopa då ska vi påbörja ombordstigningen. Jag ber att ni plockar fram era pass, vi kommer att kolla på foto och utgångsdatum. Tack!" PANIKEN. 
Sedan följer en sån där scen man aldrig trodde man skulle få se, påriktigt. Jag och Lina går först (enligt planen), pappas pass stoppas och de båda två börjar spela, om än trovärdig men ytterst lol när man visste att de visste, teater. Pappa: "MEN OJ va nej jag har tagit fel!" Mamma: *slår honom på bröstet* "men Bänkt!!" osv.
Fast personalen är stenhård. "Familjen får fara, och du får boka en ny resa. Det är din skyldighet att ha med dig korrekta dokument. Kliv åt sidan." Så det var alltså bara att vinka hejdå till pappa och kliva ombord. 
 
 - UPDATE - Han gjorde ett provisoriskt pass, hittade en resa via Köpenhamn och kom dagen efter runt tio. Så han missade bara en kväll i Edinburgh, som blev en girlsnight för oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0