kastar åt alla håll

Märks det är löningsdag idag. Matilda och jag har på riktigt handlat i varje butik vi varit in i. Ett par shorts här, ett par solbrillor där, två linnen och lite skosnören där med. Alltid bra stämning med pengar på kortet x), ka-ching. Snart slut dock.
 
OCH IMORGON ÄR DET EN VECKA TILLS VI ÅKER TILL GREKLAND, alltså jag o papi. so frikkin swee-T (batdad på vine)
 
 

Ler hela tiden

Grym fredag. Jobb med sol och saft på verandor "Gunhild det här är livet.", grillat på uteplatsen "Får jag sista majskolven" och fest med barndomsvänner på Olles takvåning "Är du och Adam ett par?". och sen pizza och efterfest på det.
 
Åh. Nu är sommaren här, så himla fantastiskt. och vilken sommar jag ska ha. Schemat är från himlen, emmabodafestivalen är bokad (!!!!!!!!!!!) och sen är en annan grej på g som är så amazing så man får rysningar. PEPPEN
 

bergsbyn

Helgen har varit helt galet varm. Hela Skellefteå har blivit grönt och börjat visa hud. Jag har mest ba jobbat, men hey balkonghäng funkar å. bonde*kommun*brännan dock. Sen komma hem till rödvinsripa, en bra godisskål och några sällskapssjuka. funka. 
 

hos tant favvo

- Hallå hallå!
- Hallå. Vem är det som kommer?
- Sanna.
- Sanna!! Min älskling!
 
Efter detta gulliga mottagande kokade jag kaffe och hon bjöd på kakor. Sedan lärde hon mig rulla cigaretter, medans vi lyssnade på opera. #hemtjänsten

hur man räddar barn tills proffsen kommer

Hade första hjälpen-utbilning igår på Leos. HERREGUD så hemska saker som kan hända! Sen gillade hon sliskiga detaljer tanta också, satt skärrad hela sessionen. + bilder. Började t.ex. med att nämna att man inte kan göra heimlich på ett litet barn som satt i halsen; för då spräcker man levern (som sitter nedanför revbenen på småttingar). AAAAHHH.
 
Nä men var grymt lärorikt. Gick igenom hjärt- lungräddning, framstupa sidoläge, heimlich manövern, benbrott, hjärnskakningar, bränn- el- kylskador m.m. Jätteintressant, och verkligen toppen att lära sig, känns super. Hoppas aldrig jag kommer behöva, men nu vet jag iallafall ungefär vad jag ska fokusera på och göra tills ambulansen kommer.
 
Sedan är det (obviously, men har aldrig tänkt tanken) stor skillnad mellan barn och vuxna. Vi har fem liter blod medan en tvååring inte ens har en liter. Tänk er då en snabb blodförlust! Och hjärtlungräddning på ett litet barn, då kan du inte trycka med två händer på buken för att hjälpa hjärtat, du krossar du hela ungen. Två-tre fingrar räcker. 2 blås & 30 tryck. 
 
Och alvedon i stora doser är tydligen JÄTTEGIFTIGT. Hon berättade om en fjortonåring som efter ett break-up åt en hel kartong (30 st) och dog tre dagar senare. Levern fixade inte alla gifterna. ALLTSÅ BARA EN SÅN GREJ.

vi ska iväg och friteras

IMPULSBOKADE PRECIS EN RESA TILL RHODOS MED PAPPA. 4 juni, mittemellan mitt majschema och sommarschemat, till 11 juni. ARGH. ÅÅH. AAHH. shit, vad vi bara ska sola och äta och njuta och läsa och bada. Har inte förstått det än, att vi ska till solen. Vi spånade bara på om att jag är ledig och han sjukskriven, och nu har vi betalat resan. ARGH!!!

samt invigt moppen <33

Gått med i a-kassan, fått schema på Sunnanå hemtjänst (jobbat 40 timmar på tre dagar), förälskat mig i pölsa (??!), gjort en grym spotifylista med bara peppmusik, fördjupat mig i politiken, kollat upp högskoleresultatet som ändå gick hyfsat och fikat/promenerat/gymmat/bastat/gosat med fina vänner. Har hur mycket tid som helst och ingen tid alls. Fast i nuläget tror jag det är bra att ha fullspäckat, siktar på det.
 

nu är det över

Jag och Sebastian har gjort slut.
Han är en fantastisk människa och min bästa kompis, men vi krockar för mycket för att vara tillsammans.
Skummaste någonsin att inte ha honom i min vardag, men jag överlever. Det var ju ett gemensamt beslut.
 
 
Avslutar med en full bild från balen.

inte för att någon har missat detta

men Skellefteå AIK är svenska mästare åter igen. For till Möjligheternas torg (som sedan blev Guldtorget)
med pappa och hoppade skrek och sjöng med alla som rymdes på plätten. Riktigt roligt.
 
 
(inte för jag sett en enda match men :))))

+ ett jävla kollage

Alltid lika kul när man får tillfälle att ta på sig snyggbyxorna och plåga håret med värme.
Tack för en trevlig kväll ♥!
 

Valborgsmässoafton

Hade verkligen sett fram emot gårdagen, och mycket förståligt. Var omringad av trevliga individer och hela kvällen blev toppen. God mat i mängder, fula lekar, knackliga buggar och bra mingel. Hade inhandlat mitt livs första ostbricka (kamp i desserthyllan), men det var inte många som orkade smaska på mina stackars mögelostar, magen var mer än nöjd om man säger så. 
 
 
Att våren äntligen är här gör det bara bättre. 
 

RSS 2.0