blir ju sverige efter jul

Sitter och försöker klura ut vad jag ska önska mig till jul. Fast kommer bara på saker som jag behöver akkurat nu. Som ulltofflor (vi bor i en frysbox), ett dunderbra regnställ och låga snygga stövlar. Fast det behöver jag inte sen, förutom möjligen tofflorna, så jag slår bort alla praktiska prylar. Siktar på framtiden istället, och ska nog önska mig en festivalbiljett och ett ikeapresentkort.
 
 

dagsrytmen atm

Upp kvart i 7, göra gröt, sätta in plastbitarna i ögonen så man ser ngt och måla lite bryn. Mascara är idiotiskt för även om det inte regnar just nu, så kommer det regna snart.
 
Börja jobba 8 och hjälpa barnen att få i sig nått till frukost. Inte det lättaste, gud vad det finns distractions. och åh så dålig man kan vara på att äta yoghurt. MINST hälften hamnar på bringan, för att de som viker skeden innan den hunnit till munnen. mkt underhållande och mkt kladdigt. bevittnar många muschar på ettåringar, var dag.
 
Lunch halv 12 och en liten paus från allt skrikande. Smuttar äppelte i fikarummet och förstår nada vad som sägs. Bergiskan är påriktigt hemsk. De knorrar ärren, mumlar och speedar upp det. Plus att många här har inte hängt så mkt i Sverige (för Bergen ligger vid västkusten) så de förstår inte mig heller. Så jag har haft många samtal med infödingar som inte gått på räls, om jag säger så. 
 
Sluta 4 och traska hemåt, antingen genomblöt av regn eller av slem. Äta en gourmemiddag ofta innehållande pasta, diskutera dagens nyheter/tragedier och sedan mysa ner sig på rummet med en matilda och en tekopp och se filmen vi båda känner för. Somnar oftast runt 9, och pratar i sömnen ganska mkt.

savinnnn

SPARA SPARA SPARA. Lever justnu på 20 kronor om dagen. Gröten på morgonen kostar nada, sen tio kronor till lunch och tio till middag. Funkar fint, fast är ganska hungrig mest jämt ungefär.
 
Igår lyxade vi till det med bananer och blåbär (billigare än Svergie, 5 nok för 300 g), och nu ska vi se Torka inga tårar. Tredje delen kvar nu, och gruvar mig för mängden tårar jag kommer flänna. Har blivit immun mot tårar på sistone, bara för att barnen krokodilproduserar hela tin. När de måste kliva av cykeln och gå in, blir av med leksaken eller när de hamnar på rygg och inte tar sig upp (hände idag, LOL) och man ba "äh, kom igen." men de ba gråt. Fast när vuxna gråter är det så hemskt, för vi har spärrar så vi gråter bara när det är påriktigt jobbigt. Usch gruvar mig som sagt.
the story of our norway life

det var halt i stan

Haft utlimata hemmahelgen. Ätit konstant (grillad älg och bakpotatis, OHHYEAH), kaféhängt och ba
kramats. Fotades ned syrran också. hon levererar bra kakor, så jag log.
 

långhelg i skell

Imorgon åker jag hem en sväng, bara över helgen. Har lite grejer att fixa och lite människor att träffa.
LÄNGTAR SÅ MYCKET. och mamma har lovat laga laxpaj. 
 

hemska kvinna på administrationen

Idag skulle jag jobba som assistent på en skola, i en etta. Kul tänkte jag, barn som kan torka sig själva.
 
Dock när jag kom dit så blev jag förväxlad för att vara en vikarie för en lärare, och gud vilken ångest. Fick hastiga instruktioner av en stressad kvinna och dagordningen för dagen var norska, gympa, matte, bild och högläsning + sång till luciatåget. FYFAN VILKEN Å.N.G.E.S.T. Skulle lixom sjunga Broder Jakob med/för barnen på norska, polska OCH NEDERLÄNSKA???!? ville bara gråta. 
 
Fick bilden av migsjälv stå halvtattig framför tavlan ensam i ett varmt klassrum med 25 trotsiga & elaka 7åringar, som bara hatar på min svensknorska och som inte har nån respekt för någonting. Som kastar pennor och biter i bänken och sliter i gardinerna och äter nån annans matboxs och kastar is inne osv. :(
 
(+ kunde inte dra mig ur heller, för skoldagen skulle börja på tjugo minuter. kul tänkte jag. KUL.) Men äh, drog ett minipepptalk mellan de hemska tankarna och ba: ÖJ du fixar dethär, MAN UP förfaen. Det är bara barn och du är vuxen och de är barn och du är vuxen och de är norska och du är utbildad fullfjädrad norskabarnhanterar-vuxen. (fast lol nej ville bara ringa PVS och aggra). 
 
SEN kom kvinnan som satt i administrationen och ba OJ hehe, du ska ju vara assistent i 1a... Så jag spenderade dagen med att sitta längst bak och schyssa åt killarna som ville stå istället för att sitta. det var som ganska mys. skönT

FÖRSTA SNÖN

Kunde inte vara gladare över slask. ÅH så mysigt, och så ljust det blev överallt. Mörka Bergen fick ett ansiktlyft och jag tog frivilligt vagnvakten idag när kidzen skulle sova lunsj. Gick bara runt och myste och skrattade åt de äldre som inte kunde låta bli att käka mängder vitt. For hem och lyssnade på julmusik och drömde om dopp i grytan med matilda. ÅH.
 

det är ett krångligt namn tydligen

Saker jag lärt mig här:
hur man klär sig ordentligt, hur man ser hur gamla barn är (brukade alltid säga fel på småkusinerna,
typ "...amen du är ju typ 6". "JAG ÄR ELVA.") och att min efternamn officiellt är ett problem. jävla ä och ö. 
Sedan ska jag även börja presentera mig som SannAAA, för numera lyssnar jag till Sanne, Sunne,
Sunna, Sunniva, Sunniaodajdanomaharadja, osv. 
 

oj hej, lite från uken

Jobbade hela veckan på samma ställe och fick smaka på det där med att ha arbetskompisar. En unge somnade med fingret i näsan och mina luncher bestod av kokt ägg och hårdbrö.
 
I fredags var vädret helt galet. Tydligen värsta regnet på flera år. Gatorna helt översvämmade, pölarna flera decimeter djupa och ett spöregn som trängde igenom allt. och innan jag fattade att ingen buss skulle komma tog det ungefär 40 minuter. Kul. kul. För bussarna hade typ drunknat allesammans. (plus denna storm slog ut vårt internet, och ingen var glad. ingen)
 
En butik i närheten hade grand opening och bjöd på tårta i fredags. Alltså smaken av grädde.......... Blev kriminell, och tog en bit till. Skrev en lista mat jag saknar, och let me tell you, den blev lång. Äter i princip samma saker jämt och snålarsnålar. Högt upp på listan var en kokt korv med bröd + mycket ketchup. 
 
och i lördags kom Pone på besök!!!! Hon var i stan för att skriva prov och nu är hon nog tillbaka i Bodö igen. Fantastiska människa, åh så roligt att träffas. Pubade och kom ikapp varandra i livet och for och dansade, på ett knökfullt och extremt lökigt ställe vid namn Downstairs. Ingen luftkonditionering där inte, oh onion. 
 
+ idag fyller Axel år, så vi ska äta köttgryta. Dock var tårtbottnen som Emelie köpt möglig, och alla affärer är stängda på söndagar, fast vi löste det ändå.
 
Nu - skype med hon som födde mig.
 
 

tionde till tionde

Igår firade vi en månad i Bergen. Sjukt konstigt, känns som mycket mer. Har jobbat tre av fyra veckor, varit på ikea tre gånger och vant mig vid gröt mest hela tiden. Fyndade torkade tranbär och de piffar upp gröten så otroligt, kan typ gå och vara sugn på gröt nu. mhm. Kan dagisnorskan flytande, är totalt obrydd om det börjar regna och smeker på matilda i sömnen ibland (i tron att det är sebb).
 
Har bokat flyg hem den 16e december, och idag är det 35 dagar dit. räknar ner till att få ta på rätt person, och inte väcka oss båda i panik.
 

från veckan

några solnedgångar, tonfiskknäckebrön, kul destination och tänder bakom halsduk. 
 
 
nu börjar vardagen om igen och jag vet inte om jag jobbar imorgon.
men de ringer garanterat och väcker mig på norska in tha mornin. natti.

söndagsprommis

Bergen bjöd på finväder (inte en snöflinga i sikte, känns som september) och vi snorade iväg på en sväng i området.
 

två jobbiga ting

En sak som är bra med mitt jobb är att jag reser över hela Bergen ut till olika barnehagar. Får se så mycket vackert. Det är ju bokstavligt talat berg ÖVERALLT, små berg stora berg, och det är så fint. Och dessutom kom det tydligen snö inatt, inte på oss men på topparna där uppe, och åh alltså. 
 
En sak som är dåligt med mitt jobb är att timmarna går så sjuuukt långsamt. Tittar på klockan, leker med en unge (i en evighet) och sneglar på klockan. Nämen det har gått sex minuter.......... -.- Så en arbetsdag på åtta timmar är ganska dryg om jag säger så. detta var dessutom extremt när Sebb var här. 

sex kort från dagarna här

vyer - jobb - sminktillfällen
(+ koppensoppor, streamade filmer, förkylningskurer, skype och tjocksockar)
 

bara i nödfall

Det jag saknar mest med Svergie är nybakat, bilkörning, djur och kunna ringa någon närsomhelst bara för att prata. Det är värst. Socialringde så mycket och nu kostar det tre kroner minuten, så man gör det bara inte. 

toppbesteg idag

Jobbade idag på ett dagis ute på landet. Fick färdas med bybana, tåg och två bussar för att komma dit. Kul att börja 8 <3. På dagens planering stog det topptur och fyra vuxna och 22 barn satte av i bil (så länge sen !!) mot starten. Bergets namn har jag tyvärr glömt men det var 450 m högt och rätt brant.
 
Åh vilken fantastisk dag, jättafina ungar och trevliga ordinare + otrolig utsikt. Vi for ju lixom på en fjällvandring över dan. Känslan av att få snöra åt den lånade backpackerryggsäcken i midjan och bara traska uppåt genom skogen. åh kärlek. 
 
Barnen trodde jag var trettio och från Polen, lasangen var inte lika god kall och jag föll antalet gånger i geggan. Men det var toppenväder, var precis rätt klädd och skrattade bara åt det i förra meningen. Shit är på skitbra humör nu.
 
Nu ska vi, efter att ha insett att vår budget inte funkar, fara och handla fattisvenskmat. Lixom inge smör på knäckebrödet, det är lyx. 
 
 
och jag fick betalt för dethär!! vill fortfarande bli fjällvärd när jag blir pensionär.

juno

måste ju klä ut sig här också. 
 

fick detta av matilda

och se så fint.
Det är ju jävligt mysigt å jobba med barn och ba pyssla/torka snor/gosa/torka bajs/
bli sparkad på/få dreggelpussar å så. Favoritåldern är nog ändå 1-2 år. Har blivit racer på byta blöja. 
 

RSS 2.0