Stadsfesten

Kalasfirande för Sandra (hon fick choklad av precis alla), musik som min bror alltid dunkat, tårta blandat med chips och bra filthäng med enbart glada människor. Bra förfest. Sedan vinglade vi in till stan jag och min boi, köpte band och löpte mot Håkan. Åh så bra. Resten av kvällen åkte vi karuseller, åt langos, hoppade&hånglade i folkhav, smaskade på remmar och minglade i öltält.
 
Over all var kvällen riktigt rolig. Träffade så många människor som var bra på att kramas och log så himla mycket, men jag är inte särskilt frälst av stads. Tycker det är för mkt asfalt, för grisigt och för mkt fylla. Folk öser men stämningen är som ändå inte på topp. Det är nästan som att man behöver gräs för att få den. 
 
bilder från insta
 

"yes, yes, that´s gorgeous"

I tisdags ställde jag upp på att vara modell på en fotokurs, med den där skotten jag pratade om. Han heter Kenny Martin och är en mästare på ljus och en sån där fotograf som utbildar fotografer. Mamma tog hit honom för att de är homies och för att hon vill gå hans kurs. Så då fick jag ställa mig framför kameran och fotas konstant av 16 yrkesfotografer i 5 timmar. Nervöst i början, men eftersom det inte var fokus på mig och mina poser, utan på hur ljuset föll i mitt ansikte blev det snabbt lugnt. Riktigt roligt hade vi, och även om jag inte fick skratta gick det inte att undvika, när en vuxen man krälade runt mina fötter och ropade order till mannen som höll i den externa blixten. 
 
Vi var i Maskinhuset i Skelleftehamn och sprang omkring, och här är några bilder tagna från Facebook
som Kenny och Carina Hedlund lagt ut. Får tag på Kennys (!!!!!) och mammas snart. 
 

han sover och jag drar nu

Jobb jobb och jobb. Blir inringd och gullad med och utnyttjad, men det är som okej för jag är ändå inställd på att do some workin'. Idag jobbar jag morgonpasset och kvällspasset, med några soltimmar där mittemellan. känner att alanyabrännan behöver en spark i röven. 
 
Förövrigt tog Sebb körkortet igår!! Det firade vi med igelkottstårta (mkt obehaglig).

på sörböle hemtjänst

Brummar runt i min kommunbil hela dagarna, när jag inte cyklar och skaffar bondebränna, och tar hand om den äldre(äldre) generationen. Mitt jobb består mest av att räcka över medicin, koka kaffe (fast de tkr jag suger på den fronten) och småprata om vädret. väldigt mycket väder. En gubbe blev chockad över att jag inte var gift än och en gumma blev förnärmad när jag trodde att hon köpt den stickade tröjan hon hade på sig. Den hade hon ju självklart stickat själv. En dag for jag hem till en gubbe och hittade honom inte. p.a.n.i.k.e.n. Trodde jag skulle få hitta min första döda kropp, typ nedanför trappen elr nå. Sprang några varv i huset, när han sedan kom hem. Han hade ju bara varit på travet med sin son, ingen skada skedd. puh. 
 
Trivs iaf väldigt bra! Arbetskamraterna är trevliga, matlådorna är goda och vårdtagarna är, de allra flesta,
lätta att ha att göra med. Jobbar tunga pass ibland men eftersom jag åker runt så mycket
så går dagarna fort. Dethär är bra.

"... when we had a pinax party" "wait, a peanut party??!!"

Igår hade vi surströmmingspremiär i bbyn och mammas skotska kompis med fru är på besök, och de gillade inte "the stinky fish" som vi bjöd på. De tyckte bara det var salt, men när man gömde det i allt annat på klämman så gick det äta. En annan familj var också här och en av deras småkillar frågade mig om jag var vuxen. Mitt svar blev då "eeh.. är arton, så jag är ju myndig." och då fick jag kontringen "ja, men är du vuxen?". Shit vad svarar man på den frågan. Blev typ dålig stämning med ett barn.

nöjd

Innan jobbet igår drog jag och Stenberg på folkparken för söndagsloppis! Mycket folk och många stånd, och vi gick omkring och pillade på antika pistoler, diamantkantade broscher och färgglada kulbanor. Jag fyndade två jackor, en gul regnjacka och en svart "moppejacka" (har inga täta jackor, behövdes nu när jag kör till jobbet ibland) och några serietidningar från pappas tid. Agent X9 och MAD, riktigt bra grejer detdär. Alltihop för mindre än hundra riksdaler.
 
fanns ingen spegel så då kom kameran fram.
 
och detta blir gött i solstolen!!!

midsomer

Min midsommar var jättemysig. Jobbade till halv fem och drog till stackis runt sex. Där stog en jetski (snarlik en vattenskoter) och fyfan så roligt. Både jag och sebb blev kära och jag säger det att i framtiden då skaffar vi inte barn, då skaffar vi vattenskoter. När man vågade ge gas och ställa sig på raka ben....... NÅ SÅ JÄVULSKT. bara  skrek. Sedan var det femkamp, sång och tvspel, innan middagen kom halv tio. hungrig tjej, men det var så himlahimla gott så det var lugnt.
Förövrigt hade jag o sebbes mamma hade precis samma outfit (blå klänning, vit kofta och svarta sandaler. vår lika stil kan kanske bero på att vi är födda samma datum, olika år), det var lite kul, men vi gjorde inga kransar, det var lite synd. Fast har man en finis som ställer upp på pussar nära till hands så behöver man ingen krans.
 

fast jag skulle vilja ha en krans i håret ändå.

Midsommar iår kommer firas med Sebbes familj hos någon annan familj. Jobbar till halv fem och joinar då, och jag ska fan ha klänning hur än vädret är. (hehe inser att jag aldrig kommer bli frisk MEN DET ÄR JU FAN SOMMAR OCH SÅ SKA MAN HA SANDALER OCH KJOL). Förra midsommar visste jag inte ens att det var det föränn mamma smsade ett glatt sms som jag läste inne på en kisspaus på kaia. I Norge är det ju inte samma grej, men eftersom vi var flera svenskar på restaurangen sjöng vi lite små grodorna i köket där på kvällskvisten. Så därför har jag inga förväntningar på årets firande. Kommer bli trevligt hursom :)

håller på att bli stor

Igår var jag med Stenberg och vi filosoferade på båtmuseet i några timmar. Bästabästa Stenberg.
Kom på att det då var två veckor sedan vi tog studenten och jag känner ändå att jag har haft ett
fint "vuxet" liv de veckorna. Kanske för att den har bestått mkt av hemtjänst och pengaflow.
Tänk när det kommer vara fem år sen jag tog studenten?!?!?!?
 
 bilder som jag snott (ursäkta natalie, ida och julia)

Alanya i kort

Eftersom jag bara hade med mig en engångskamera till utlandet så kommer här ett hopkok av Julias← bilder:
 
 
Nu har ni sett hur vi bodde och hängde, stekte, parasailade (inte jag dock), åt och festade. 
Åh jag blir så glad av att titta på de här bilderna 

"vilken god ostsmörgås"

Igår jobbade jag 13 timmar. Herre jag tror att det kan bli en arbetssam sommar. Skulle egentligen jobba 7 h, sedan blev jag inringd på arbetstid om mer arbetstid. Tog en pn och klev på kvällspasset, som jag jobbade helt själv. (har alltid följt med någon). Nervöst och jag körde fel x antalet gånger. Lixom jag vet hur huset ser ut så nu kör jag runt på sörböles gator tills jag hittar det xD. Lyckade tillslut ta hand om mina gamlingar och de är så gulligt förvirrade allihop. Men jävlar om man bäddar sängen så madrassen syns..... Då spelar det ingen roll hur gott kaffe man kokar. 

bra tänder

I studentpresent fick jag bl.a en kompaktkamera (♥) med fisheyeeffekt. Riktigt nice.
 

Schemat börjar imorgon

Efter examen har jag varit på släktkalas, vinkat av agnes och pone på busstationen (de är norskor igen), spelat tre matcher på tre dar och fått en fet träningsvärk, picknickat på Nordanå med syrran, dragit på mig en sån där jag-kan-inte-andas-om-nätterna förkylning, pillat navel med hanna och gått på flera utbilningsdagar där vi har lärt oss om att bakterier finns överallt och använder vi inte upp en flaska handsprit per dag är vi äckliga. Har även styrt umehäng med syrran och boysen, bergsbyglass med adam och lagfest med atorp. 
 
 
Lite mer saker som hänt:
Pappa har opererat högerfoten och knarkar tabletter mot smärtan
Bytt bort pass och bokat in en vecka i Norge den 23e juli (!!!!)
Förälskat mig i serien Pan Am och drömmer om blått nuförtiden
Har blivit med läsplatta, av någon underlig anledning
Sedan har jag fått brev om att jag inte har studerat på heltid under maj :P

Sista kalaset hade vi på skrindan

Chockades av mina egna betyg och kändes helt knäppt att se tre års tårar och timmar på samma papper. Höll tillbaka le tears i kyrkan, blev rädd för de peppande ord de sa om framtiden och vällde ur byggnaden i glad men ändå ledsen trupp. Möttes av ett hav med skyltar och familjer och hittade till slut min egen. jävla tjockunge, valkarna på armen alltså. Fick saker om halsen och kramades under grattningar. Hoppade upp på en skrinda av hög klass men kasst ljud och hoppade och skrek bort rösten, även jag. Gled in på torget och fortsatte vråla, gick upp på scen och skrattade tsm med publiken åt ett klockrent tal som egentligen bara vi förstod och åkte sedan hem till en studentskiva bara för mig. För jag tog ju studenten i onsdags, knäppt ju
 
 

Then my bitches arrived

 

Bal bal bal

 

Balfotografering



fotografen min fotade → FOTOGRAF MARIANNE

Den 5e juni

Vaknade, lockade håret och drog på champagnefrukost på Linnéas gård. Hade picknick precis som skolavslutningen i ettan och myste under filtar, medans korkarna flög i alla riktningar och buskar. Mumsade på ananas, jordgubbar och choklad och delade ut "klassen lalala"-diplom. Jag fick Klassens bas! Sedan tryckte vi in oss i bilar och gick i Anderstorpsskolan för sista gången som elever, för en sista check i de nötta speglarna innan fotografering. Poserade på trånga bänkar, sa hejdå till vår älskade hängplats bibblan och drog till kyrkan. 
 

Skrindpyntning

Småbjörkar, ballonger, skyltar och blågulaband åkte upp på vår lilla bur dagen innan vi gick ut gymnasiet. Återigen i bbyn för pappa kirrade grejen och erbjöd sig att köra oss. Skäms fortfarande för min fula sistakalas-sprayning ;)
 

Klassfest och fem(fyr)kamp

Kameratömning nu! Förra lördagen förtärde vi i bbyn klassen. Alla hade med sig marinerade köttbitar som vi snörde upp på grilln, drack ur gigantiska glas, kämpade hårt (i kubb, luftgevär, boule, blåsrör och en avblåst som ingen orkade) och dansade dräggigt på min altan åter igen. Sedan fokuserade vi en massa på studentnomineringar och studentbingos. Riktigt trevlig kväll, även om myggen gillade oss. 
 

instagram + vimmel graduation


instagram + vimmel prom night


STUDENTEN SANNAAAAAAAAA

Vrålar och gråter om vartannat. Nu har jag gått ut skolan, så jävla skönt och så jävla hemskt.
Nu: dödskrök
 

Balade igår

Vad är en bal på slottet (/folkparken)? Aldrig känt mig så fin i hela mitt liv och det var någonting helt nytt att vara elegant. Sminkades av ett proffs, var petig med en gullig frisör och fotades av en begåvad mor (bilder kommer!!).  Åkte glassbil med en signalstaggad pappa och barnen tyckte vi hade bäst bil, det var så kul för alla lyste upp när vi kom! Mattan var inte så hemsk som jag trodde, men jag var inte nervös längre efter att ha stått i bilkö i en timme. Skrattade mest åt Pino (Sebbes pappa) som dök upp tre gånger och smatterfotade med sin telefon. Väl inne välkomnades vi med en drink och en torkad tomat och sedan var det mingel på hög nivå som gällde. Åt helt ok mat, sjöng allsång till Roger Pontare och dansade en tafatt vals. Hela kvällen var sjukt trevlig och man gick bara omkring och beundrade klänningar och hår hela tiden. Min kavaljer var stiligare än någonsin och vi pussades tills mitt läppstift försvann. Jag skulle gå igen, alla dar i veckan!!
 
bild från norran.se
 

RSS 2.0