sett och hört i gammelvärlden

*Pekar på sina hörselkåpor med inbyggd radio*
 
- Jag brukar lyssna på P3 med de där, men det de kallar musik är inte musik. På min tid då var det, om man ska förenkla det, bara ett dragspel och en klarinett som behövdes. Eller ja, hade någon bara ett dragspel så var kvällen räddad. Nuförtiden är det ju bara en flicka som skriker och sen så slår de igång en maskin. Går ju inte lyssna på.
 
/92åring

leta upp tjocksockarna och dunjackan

 

brb boka tattartid

Gosar och dricker mycket te för tillfället. samt upptäcker Pinterest och blir så peppad på ungefär allt. Allt från fantastiska undervattensbilder och solnedgångar i tropiska regnskogar till geometriska tatueringar och grumpy cat i mängder. internet är så kul, inte konstigt man prioriterar mer fniss i sängen än sömn.
 

sju du it visste

HATAR när folk droppar skräp. På marken/inomhus/överallt utom i en soptunna. Så fruktansvärt onödigt och skäller jag inte ut dig plockar jag troligtvis upp det senare. Menar vi bor i Sverige och du kommer komma till en tunna inom en halv minut, VARFÖR ska du sprida plast i naturen som aldrig (upprundat) förmultnar???! För att vara cool? fuk u
 
Kör fortfarande moped. Mina vänner kör bil och jag kör pärlan. drivin' since -09
 
Har inte internet hemma på Kanalgatan. Gick på Telia för att få mig en 3G-sticka men han var så otrevlig att jag blev tvärsöver och insåg att nog klarar jag mig som jag gör, för handla av denna gör jag icket.
 
Högst upp på min lista över jag skulle vilja se live är Beyoncé. HAR NI SETT BEYONCÉ LIVE AT ROSELAND??!?!? dör vilken gudinna. kan inte waila BUT THAT´S INSPIRATION RIGHT THERE. wow. Tvåa på listan är Snook, men det kommer aldrig hända. :(
 
Ska skriva högskoleprovet nu i oktober, man har inte den blekaste om vad en ska bli. Finns så himla mkt kul, men att ta beslutet. oojooj. vil plugga som vill också att det ska bli bra och att man ska bli rik och berömd. typ.
 
Misstänker att jag knäckt min p-stav. Inte för jag vet hur man lyckas (har inte så hårda armar?) men är misstänksam. Men drar mig från att fara på lassa, vuxenlivet aw na tnx.
 
Åker till Asien i januari, och vem vet vad som händer sen.

eeeeeyy

posin' my way through life

vitt

Gamlen är oroliga över alla mina påhitt, men glada att jag överlever, och mamma vill värva mig till firman. Dock känns mam som chef lite väl hårt, menar brukar bara gå in dit och pinka. no responsibilities liksom. kommer inte få några kisspauser alls om hon ska börja betala mig. :(
 
fotade lite med lina i veckan

4/4 vet ej hur många enheter

Fun fact: Man kan tro att man kommer undan teknologi under ytan men nejnej, nu finns det en grej som heter iDive som är som en iPad du har på armen. En padda du kan t.ex. se film på om du har ett långt saftey stop. lol.
 
 
Då lördagar är lediga dagen är fredagen den officiella partydagen. Här var det uppdukat obegränsat med rom&cola + chips när vi kom upp ur vattnet.
Lärde mig massa om Holland, bl.a. att det regnar 300 dagar om året, men när jag kontrade med Bergen Europas regnigaste stad blev han tyst. 
 
Efter detta mingelmys styrde vi tapas (baconlindade dadlar, wat), pnaps och en förfest till hos två tyskor. Diskuterade snus och drack jäger. Utgång med pub där vi fuldansade och spelade ännu mer biljard. Tog oss hem på något vis och både jag och Oskar var hElT knäckta hela lördagen. fyfan alltså. runt fem var man hyfsat normal igen.
 
Men utnyttjade detta och la mig i solen (då jag ej ville röra mig).
 
är glad men mår skit
 
Sista dagen söndagen låg jag i solen och satsade på att bränna mig. vilket jag lyckades med... Badade i aloe vera och packade resväskan. 
 
Vilken vecka, wow.

3/4 magiskt i solnedgången

Blev klar med kursen och följde med på två vrakdyk, på 20 meters djup. Såg massor rockor, nån enstaka muräna och två bläckfiskar. Första bläckisen trodde jag bara var en väldigt ful fisk/klump med ögon som Oskar pekade på, men sen hoppade den bakåt och TENTAKLER KOM FRÅN ALLA HÅLL. *cHoCkEn*
 
 
Efter han slutade hade han en överraskning åt mig. Tog med oss fenor, cyklop och snorkel och gick till nästa bukt. Väl där gömde vi våra värdesaker bakom några klippor, balanserade på hala stenar och gled ner i vattnet.
 
Nu har jag ju såklart inga bilder från denna fridykning (ARGHHH) men det var så fruktansvärt magiskt. Dit han tog mig var ett stort grottsystem i sidan av en bergsvägg. Hål överallt och vi simmade in i ett hål och ut genom ett annat. Mother nature alltså, hon kan sin grej. Strömmarna är inget man kaxar med, det är bara att utnyttja krafterna och sugas med in i grottorna. Och sedan samma sak ut igen. 
Tänk er krabbor överallt, solen ligger lågt och gör på det ljusblå vattnet helt glittrigt, man är helt tyngdlös och någonstans längre in är Oskar och rensar bort sjöborrar som man inte ska virvla in i. Sedan helt plötsligt är han uppe ur vattnet, klättrandes på väggen, och hoppar ner från fem meters höjd. och jag kommer efter. MAGISK "afterwork" och vi löpte till bussen med uppskurna knän efter två timmar i vattnet.
 
 
SEN vare rooftop bbq hos Sabrina och Fiona, en engelska och en skottska, och vi åt kycklingburgare med massa coleslaw och skålade för mitt certifikat. 
goz. 

2/4 ingen balans i vattne alls

Pluggade det sista och klarade slutprovet = LYCKLIGAST, och varvade dyk i pool och från båt med sol och olja.
 
 
Fruktanvärt roligt att ta kursen med någon man känner, menar vi kunde ju dryga och fula oss, samtidigt som Oskar kunde såga mig utan att det gjorde något. Bara för att han kan kontrollera vattnets makter bättre osv. kraftfulla grejer omg.
och alla dykare är så nice! Gemensamt intresse som alla älskar, vissa dykt 700 dyk och jag tre. Klart man har å prata om.
 
SEN blev det tapasmiddag med dykcentret. Kul sätt att äta, något slängs fram på bordet då och då. Bäst var nog den friterade osten, och sangrian! Här trubadurpaus i ätandet.
här min lilla dejt. Satt mest och samlade på -hur kom du hit egentligen-historier denna måltiden. alla hamnade här på olika skumma vis.
Rundade av med detta och nån öl.

1/4 ¡hola!

Såhär pepp var jag på ume flygplats. (skönt när man tillslut kom fram, kan fan inte lita på någon tabell på internet) EVERYBODY SAY WEHOOOO. Hade med mig 1,3 kilo lösviktsgodis, ett paket husman och en kaviartub till Ogge, han blev gladast över karrat.
 
Mötte upp en bruning och åkte till jobbstranden hans. Helt ok.
I mean wat is this beautiful
 
Dykcentret! Där han och alla andra instruktörer jobbar sex dar i veckan med turister från alla håll. Skön stämning och folk var nakna hela tiden. Antingen bikini eller våtdräkt, enkelt.
 
Jag njöt av värmen men blev inkastad i klassrum för plugg = satt här hela tisdagen. HELA.
 
Elr okej inte riktigt hela, efter lunch någon gång blev Oskar less på att vänta och kom in och frågade efter min skostorlek. "NU SKA VI DYKA". "Eeeeh, va? Får jag det, jag kan ju ingenting...?" "Ja, kom nu. Du kommer inte drunka." Slängde fram en våtdräkt som jag ålade mig i och sen tågade vi ut i vattnet. 
 
Och här har vi mig efteråt:
 
SEN for vi och shoppade närproducerat (♥) och njöt av vulkanbergen och somnade snabbt efter dagens äventyr. 
!!!!!

RSS 2.0