handlahandla

Idag åkte jag och lina till ume för litttte julhandel. Slutade bara med att vi släpade runt varandra i jakt på rätt grej/storlek/färg/känsla. Drog fötterna likt zombies, men hittade tillslut en massa bra. Eftersom hemtjänsten sliter i mig så var detta sista dagen jag tillbringade på stan innan jul, och var måttligt stressad. För känner att stan på måndag kommer vara kAoS. 
 
Sitter just nu och väntar på middagen. Pappa missade och köpte en ogrillad julskinka, så maten är två timmar bort. Men det är okej för jag har kåtat så mycket på dopp i grytan i norge, så jag kan vänta littttte till.
 
 
 

ett kärleksinlägg

Vi kände inte varandra så bra innan, utan detta impulsbestämdes på trästocks, men nu är hon en av de viktigaste. När man delar en 90säng och har samma arbetstider, då spenderar man en jävla massa tid tillsammans. och herregud så mysigt vi har haft det.
 
9 veckor. 9 roliga, kaotiska, fina, ledsna, fulla och tomma veckor. Och alla med dig, min lilla utlänning. Nä, så kul vi haft och så emo vi varit, skönt att vara hemma. Vi tog deras pengar och de tog våra kilon (17 tsm). Kommer sakna dig matilda, människan som också fick bo i mitt huvud dessa veckor. puss 
 
Hade Inndalsveien 1a, och heia Skellefte.

HEMMA

Landade i måndags och sen dess har jag ätit bullens, pussats, varit på julkonsert, gymmat (länge sen jag svettades, herregud), bråkat med kvinnan på banken och jobbat ett pass på hemtjänsten. Riktigt kul att vara tillbaka, myser mest bara och NJUTER av den kalla luften. Så frisk och kall, norrland ♥. Blev bara glad när jag klev av planet, hade dock förväntat mig snö i mängder.
 
Just nu är planen att stanna här, åker alltså inte tillbaka till Bergen efter nyår. Med tanke på Sebb och några andra faktorer så blir jag nog hemma till sommaren. Känns fint, även om jag inte helt landat än. Kommer kanske klättra på väggarna om några veckor, vem vet. Nu ska jag bara fokusera på julafton och allt mys runt det, framtiden tar vi tag i sen. 

avslutade på topp

Guttarna bjöd upp till en sista fest innan de miste sina partysvenskar
och det var en av de bästa festerna jag varit på, lätt. Beer pong, dans på diskbänken, kul och
insiktsgivande lekar, lapdancear i nättröjor och ett liveframträdande till pojkbandsmusik jag
aldrig kommer glömma. Fem män stående i soffan vrålsjungandes, med 100% inlevelse.
åh.
 

lördag dag

Våra brunchdejter missade bussen, men det gjorde ingenting för då fick vi avnjuta vår sista brunch i
kärleksfull ensamhet. Sen en sista sväng på byen för att prova glittriga bhar, spana på julpynt och vinka
hejdå till den nakna barnstatyn.
 
awkward tummeupp

fullkorn is good for you

Kunde inte vara lyckligare i fredags 16.01. INGA MER BLÖJOR OCH HÄXORDINARIE ATT SPRINGA MELLAN. love. Nu hatar jag inte alla mina arbetskamrater, blev fint kramkalas 16.03, och sen var det bara hem och fira. När jag klev in genom dörren till läggan hördes Celebration - Kool & The Gang + Matildas stämma och knastret av ostepop. LyCkA. 
 
Firade hela kvällen, med hemmagjord pizza (som vi hade för lite mjöl till så vi drog lott om vem som skulle köpa mer och det blev matilda och när hon väl kom tillbaka helt genomblöt hade hon köpt fel. så.kul.) och kosfilm i Olas vardagsrum. 
 
bästa
 
LYX!!!!!!!!!!!

slutspurt

tre arbetsdagar kvar, och herregud så skönt. Blev lite smått sextrakasserad och halvmobbad av min arbetsledare igår och jag längtade bara hem. Hem och gosa över julhelgerna, och trycka rödbetssallad. Men sen sa en fyraåring att jag var fin, och då blev dagen lite bättre.
 
Firade vår sista tisdag här i Bergen med Starbucks, och jag tog en Gingerbread Latte och m-Mhm. Diskuterade livet och allt som hänt här och åh vill inte lämna m. Får styra upp någon ny flyttning inom den snararste framtiden eller nåt. Fast först - hem och kramas.

köpt årets första julklapp

Catching fire igår i största biografen jag varit i, på platserna framför hångelsofforna hihi. Skickade runt en överkyddad popcornkartong och lutade bak säterna (HUR BRA SOM HELST VARFÖR INTE ÖVERALLT??!) och njöt av fantastisk pilskjutning. 
 
Idag klev vi upp för vår sjätte/sjunde ikeabrunch. Sen ba en massa timmar på byen. Unnade mig ett linne (håller så hårt i slantarna att jag får sår i händerna), krigade mot kylan och tog två gratis-cola fast jag inte dricker läsk. Sjuk och jävlig snorar jag så jag skrämmer barn, och jag kommer nog aldrig bli helt frisk, men nu ska vi och handla godsaker. för  vi får dra åt bältet så hårt nuförtiden.
 
hur mycket snö som helst, överallt. är glad jämt ♥
(förstår om ni blir less på sånahär bilder)
snygg osv.
köpte en skum typ american pancake på bryggens lördagsmarknad,
med gräddfil och massa rabarbersylt. MUMMA

atm life

Soluppgång, matilda spelar julkalenderspel (visst är den bra iår??!??!), ananaskakan, vårt kvarter, sanna vaktar barnvagnar och matilda omringad på en klätterställning (jobbade på samma ställe två dar förra veckan, det var löve ♥).
 
 
Sen ett bergiskt berg, ett elektriskt barn, ett inbjudande sänghäng, en nudelmiddag med
massa vitlök, en egopic i prickigt och sen en julpyntad gata om natten.
 
 
Imorgon blir det sjätte sista arbetsdagen (erbjuden att stanna,men blir nog ändå
sverige sen) och kino (bio) catching fire med fina människor. godnatt.

det svänger

Ligger i soffan och lyssnar på när matilda sjunger i duschen. Makes me a little bit happier. För idag var en jobbig dag. Fick alldeles för mycket ansvar, och pisk av ordinare när jag gjorde fel. Okej jag har vart på Kristianborg i snart en månad men ni behöver ju inte ge mig tio barn och en sprillans färsk vikarie, en hel förmiddag. Vikaren var dessutom helt okapabel till att lyssna så jag gjorde i princip allt själv. Tack. Klä på, valla kids som löpte överallt på lekplatsen, bära gråtande barn in, stressbyta tio blöjor för alla andra grupper väntade på oss innan de kunde börja äta lunch osv. och sen få snärtiga kommentarer för att jag glömde hämta vagnarna och är långsam i allmänt tydligen. Nä usch, ingen bra dag. Tur man kan komma hem till lite välstekta fiskpinnar, och lite duschsång <3

listipistis

Dagens låt: Pappa tipsade på skype: Anna från Arlöv - Agnes. så bra hon gör den!!!!
 

Dagens tanke: VARFÖR börjar man stormtrivas när det är ensiffriga arbetsdagar kvar tills man flyttar hem? fuck that. :(

 

 
Dagens (kvällens) planer: Är sugn på en Bondrulle, och mandariner.
 
Dagens saknad: Antar att jag måste säga Sebb. för det är sanningen. och ett bastubad. älven <3

Dagens mående: Happiiiiii. Stressig morgon men med allt julemys i barnhagen nu i december så mår man ändå så jäkla bra. En julsagsteater om dagen är fantastiskt, även om barnen inte tittar på scenen. JuLkÄnSlA. 
 
Har inte julpyntat i läggan men lite pynt har kommit upp ändå: 
 
 
Dagens roligaste händelse: När en ettåring råkade kasta en spade full med sand i munnen på sig själv. Han blev chockad och jag dök ner till undsättning. men han bara såg mig i ögonen, och svalde. Sen fortsatte han leka, helt förnöjd.

Dagens tråkigaste: Att när jag skulle ge min sista peng till en tiggare så var det en dansk krona (troode den var norsk, VARFÖR hade jag en sådan??!) och han inte ville ta emot den. :(

Dagens mat: Havregrynsgröt - chili con carne (utan carne) - tomatsoppa med majs

Dagens insikt: Att det är sjukt konstigt att vara ensam. Var alene i en timme idag i lägenheten, för alla jobbade över, och jag visste inte vad jag skulle göra av migsjälv. Gjorde typ vettiga saker.. Nä blev faktiskt halvotaggad på tanken att bo ensam, lixom sen. Har ett så stort socialt behov att jag måste nog ha roomies.

Dagens önskan: Att jag visste vad jag ville med livet. Om jag inte får jobbet jag har sökt, är min plan för framtiden obefintlig. Eller har en liten dröm om nästa år, men tills dess då?!?!?!??!?! och efter det??!?! ARGH
 
 
Fortsätt simma - mottot just nu

jeg elskar deig (deg)

Norsk julmust (smakade hallonsoda), glögg med russin och egengjorda, mkt vackra, pepprisar.
samt fula versioner på alla jullåtarna, lol på språket här. gick hem alldeles för sent
och var alldeles för trött idag, men det var kempekos.
 
^miley cyrus twerking.
hon ser ut som en kyckling, men hon har spretigt hår och tungan alltid ute.
är alltså inte tuppkam och näpp :p
 
 Ser ni ananasen i hörnet som matilda gjorde åt mig ♥!!!
Sedan är det till vänster om den en häxbränning och sedan ännu mer till vänster lite kamasutra.

är bara nyfiken

Åh har redan julstämning. Efter igår och all musik och allt bak så är jag väldigt pepp på denhär decembergrejen. I torsdags var det nattöppet i hela stan och vi fick kämpa hårt för att inte bränna för mycket. Speciellt matildas attityd ändrades under kvällen. "Nä vi ska unna oss, vi har fan inte köpt nått till oss själva!", till i nästa stund "hm nä jag ska nog inte, den var inte helthelt perfekt. kan handla hemma." till "fast den var jättefin och jag behöver något till helgen" osv osv. Lite kul att vara stöttande kompis och inte veta vilken sida man ska ställa sig på, i dilemmat om det vita linnet med pärlor. Problemen vi har alltså.
 
Centrum är pyntat med många stora granar och lyxig julbelysning hängandes mellan husen, och extrapriserna på inslagspapper är många. Åh julis, wiiii. 
 
 
Annars så blir matildas hår kortare ibland (cutcut), vi lyxar till det med ketchup till spagettin, snön har regnat bort, möglet sprider sig i lägenheten och vi har allt oftare kvinnligt besök. Hihi står alltid en stund och tittar på skorna i hallen och försöker klura ut vad det är för en slags brutta som sover i något av rummen. Lixom strl 38, halvslitna svarta stövlar med sulor. Dethär är en tjej som kan klä sig och som säkert är trevlig. :)))))

1 advent

Bakiskosade och sänghängde en massa timmar imorse. Tände ljus, lyssnade på Krister Sjögrens
stämma och såg julkalendern. hon är en bra sked dendär matilda.
 
Nu: pepparkaksbak på Skrivergaten!
 

lördagen den sista november

Igår var en sån himlahimla bra dag. Först Ikeabuffe med med gravad lax och trevliga guttar, sen pepparkaksformsfynd (svårt ord) och utgång i kjol. Killarna var PVS:are som vi stött på i barnhagar och jag jobbar med Ola på Kristianborg. De andra var random vikarier. Astrevligt, satt i fl Roligast var när vi började prata om det norrländska dammsugsljudet jag använder mig av, och han berättade att han trott att det varit något slags tics jag haft, dra in luft. När vi sedan förklarade att det var ett "ord" höll de på dö. 
 
Diskuterade religion, att jag och matilda lever för fattigt och vad våra föräldrar jobbade med. De gissade på att min pappa ägde en skoteraffär. man ba nja, norrlänning men lugn nu.
 
Hem - pn - strumpbyxsdags och ut i regnet med klirrande påsar
Lärde mig skjuta korkar, att jag tydligen måste på festival i norge i sommar och att öl kanske inte är så äckligt. Grymt nice förspill, som de säger här. (+ Steinar i kepsen är så sjuuukt lik vår kusin Robin, Lina!! var jättekonstigt att hänga med Robins klon)
 
Smet förbi inträdet och dansade utan stämpel och skrev på immiga speglar och gruppspanade på rumpor.
 
Är väldigt fett med otaggad på dra hem nu snart, vill fan ba va med de här människorna. Norskar är så jävla härliga.

RSS 2.0